11/16/11

Heftafels

 

Neo heeft geïnvesteerd in 8 hydraulische schaarheftafels met een hefcapaciteit van 1000 kg en een maximale hefhoogte van 2,55 meter.

Met deze heftafels wordt het assortiment bewegingen dat Neo aanbiedt uitgebreid en alleen al door het aantal heftafels zijn er vele mogelijke toepassingen en combinaties in uw show of evenement denkbaar.

De heftafels kunnen centraal worden aangestuurd en verder zullen een aantal praktische aanpassingen worden gedaan, waardoor de elementen in gangbare podium(vloer)systemen kunnen worden opgenomen en gemakkelijker te transporteren en (ver)plaatsen zijn.

09/10/11

ESC Congress 2011 Parijs

Van 27 tot en met 31 augustus vond in Parijs het European Society of Cardiology (ESC) Congress plaats in het Palais des Expositions in Paris Nord Villepinte. Voor dit op vele vlakken recordbrekende evenement  (33.000 bezoekende cardiologen van over de hele wereld, 68.000 m2 vloerbedekking, 19.000 stoelen, etc., etc.) verzorgde Neo in opdracht van en in samenwerking met ACS audiovisual solutions de rigging en constructies.

Neo was betrokken bij de uitgebreide en complexe voorbereiding en met een team van 10 specialisten verantwoordellijk voor de technische realisatie op lokatie. Er werden 32 congreszalen gerealiseerd, varierend in capaciteit van 200 tot 3200 personen, door middel van 5 km trussing die aan 800 riggingpunten werd opgehangen.

Nieuw deze editie was een 8 meter hoge, witte façade (ontwerp ACS) die als een vloeiende lijn, voor de verschillende congreszalen langs, door de grote, algemene ruimtes liep en met de juiste uitlichting zorgde voor een moderne, frisse uitstraling.

Ook verzorgde Neo een regerend railsysteem met een lengte van 48 meter ten behoeve van een doorzichtscherm dat voor een speciale act in de openingsshow ingechangeerd werd. 

  

09/05/11

CHIO 2011 Rotterdam

Van 24 tot en met 28 augustus werd in Rotterdam wederom het jaarlijkse, internationaal gerenommeerde Concours Hippique International Officiel (CHIO) gehouden en Neo werd als rigging- en constructiespecialist ingeschakeld bij het plaatsen van diverse (video)constructies.

Neo bracht advies uit met betrekking tot de plaatsing van een drietal grote outdoor videoschermen en verzorgde daarnaast  de benodigde hijsmiddelen en een windmonitoring systeem dat nodig was om de veiligheid te borgen.

Eén scherm (5 x 3 meter, 1100 kg) werd op het podium hangend in rails gemonteerd (Neo e-Motion Technology ®), zodat het tijdens de diverse spectaculaire (surprise)acts op de achtergrond van het podium fungeerde en tijdens de wedstrijden soepel en eenvoudig naar de voorzijde van het podium kon worden verplaatst zodat het scherm daar dienst kon doen als resultatenpaneel.

 

08/15/11

Windstation

Nieuw in het dienstenpakket van Neo is de mogelijkheid van het monitoren van weers- (wind) omstandigheden op locatie. Constructies worden doorgerekend en gebouwd met een aantal randvoorwaarden, waaronder een maximale windbelasting, die op deze manier zeer lokaal (op de constructie) en precies in het oog kan worden gehouden.

Een meetstation van Neo wordt op of aan de constructie gemonteerd en de gemeten waarden, die iedere 10 minuten worden gerefreshed, kunnen online via onze Technische data pagina worden gevolgd. Naast de gemiddelde windsnelheid worden ook piekwaarden vastgelegd en inzichtelijk gemaakt en de veiligheid van de constructie wordt op deze manier nog weer eens extra gewaarborgd.

06/30/11

Certificeringen

Neo heeft zowel de VCA* als de ISO 9001:2008 certificering behaald. Deze systemen zijn gericht op verbetering van veiligheid en kwaliteit van diensten en materialen die geleverd worden en Neo wordt hier jaarlijks door geaccrediteerde, onafhankelijke partijen op getoetst.

ISO 9001:2008

Deze internationale norm specificeert eisen voor een kwaliteitsmanagementsysteem aan de hand waarvan een organisatie moet aantonen dat zij in staat is om op consistente wijze producten te leveren die voldoen aan de eisen van de klant en van toepassing zijnde wet- en regelgeving en zich ten doel stelt om de klanttevredenheid te verhogen door het systeem doeltreffend toe te passen, met inbegrip van processen voor continue verbetering van het systeem alsmede de borging van het voldoen aan eisen van klanten en van toepassing zijnde wet- en regelgeving.

VCA*

VCA (Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers) is een certificatieproces waarbij een onafhankelijke partij op basis van een doorlichting van het bedrijf en zijn werklocaties nagaat of de aanvrager voldoet aan de beoordelingscriteria voor certificatie van VCA. VCA* is gericht op de directe beheersing van Veiligheid-, Gezondheid- en Milieuregelgeving tijdens het uitvoeren van werkzaamheden op de werkvloer.

06/20/11

Oracle FY2012

Donderdag 16 juni vond in Vredenburg Leidsche Rijn de kick-off van 'Oracle Fiscal Year 2012' plaats. Neo verzorgde de bewegingstechniek voor de centraal geplaatste draaischijf die de verschillende show elementen op elegante wijze met elkaar verbond.

Oracle kijkt terug op een goed draaiend evenement!

06/16/11

Mission Olympic

5000 finalisten reisden vrijdag 10 juni af naar 'Mission Olympic The School Final'. In het Olympisch Stadion van Amsterdam vond een echte Olympische opening en sluiting van het evenement plaats.

Neo bracht advies uit over de hijsconstructie van het videoscherm en ontwikkelde vervolgens speciale hijsbalken voor in de steigerconstructie van het podium.

Dankzij het innovatieve ontwerp van de hijsconstructie was deze snel te plaatsen en kon zonder ballast toch voldaan worden aan strikte veiligheidseisen.

Daarnaast installeerde Neo een viertal kettingtakels voor sponsoruitingen boven de eretribune door middel van rope access.

Meer...

05/06/11

Gecertificeerde keurmeesters

Neo heeft z'n gecertificeerde keurmeesters uitgebreid. Donderdag 5 mei werd de opleiding 'keurmeester hijsmiddelen en persoonlijke valbeveiliging' door alle deelnemers van Neo met goed gevolg afgesloten. De opleiding omvatte onder andere de laaste ontwikkelingen op het gebied van regelgeving en normen(o.a. NEN 818, hijskettingen, NEN 13411, staalkabels en EN 363, valbeveiligingssystemen).

05/20/11

Innovatieve materialen

Neo is continu op zoek naar innovatie en vernieuwing. De voorraad is uitgebreid met diverse vernieuwende materialen. Er wordt steeds gekozen voor functionaliteit en kwaliteit. De inkortkettingen zijn bijvoorbeeld uitgevoerd met GrabiQ onderdelen, de laatste ontwikkeling op het gebied van topring en inkortklauw met minder bewegende delen, wat efficiëntie en veiligheid op de werkvloer ten goede komt.

04/07/11

Neo in beweging

Neo heeft z'n intrek genomen in een nieuw en fris pand aan de contactweg in Amsterdam. In het nieuwe onderkomen is genoeg ruimte voor verdere groei en ontwikkeling van de activiteiten.

Op het ogenblik wordt hard gewerkt aan de inrichting van de kantoren, het magazijn en de werkplaats. Binnenkort is het resultaat te bewonderen en bent u welkom voor een kopje koffie!

Opgeruimde nieuwe werkplaats...

04/07/11

Naar de beurs

Om bij te blijven op het vakgebied en om nieuwe, frisse ideeën op te doen, bezocht Neo met het voltallige bedrijf de beurs ProLight and Sound in Frankfurt. Dé vakbeurs voor de evenementen en entertainment sector.