Vakkundige keuring kettingtakels

Kettingtakels dienen periodiek ge├»nspecteerd te worden. Zeker in de evenementenbranche, waar (elektrische) kettingtakels meestal op zijn kop (inverted) en boven de hoofden van artiesten en publiek gebruikt worden, is het van belang ze te laten keuren en onderhouden door een professional. Iemand die weet wat de specifieke vereisten en aandachtspunten zijn van kettingtakels in de evenementenbranche.

Het inspecteren, keuren en onderhouden van deze takels verschilt wezelijk van dat van industrietakels. Dat beaamt ook de European Committee for Standardization (CEN) die in document NEN-CWA 15902-1:2008 wijst op de bijzondere aspecten van het gebruik van hef- en hijsmiddelen in de evenementenbranche.

Verlengde levensduur en betere betrouwbaarheid!

Speciaal voor de entertainmentindustrie heeft Neo een onderhoudspakket voor de (elektrische) kettingtakel. Daarmee helpt Neo de levensduur en betrouwbaarheid van uw takels aanzienlijk te verlengen en verbeteren.

De Neo keurmeesters zijn deskundig opgeleid (o.a. NEN 3140, NEN 818, NEN 13411 en EN 363) en zorgen met de modenste hulpmiddelen voor uw takels, volgens de checklist evenemententakel. Deze checklist stelde Neo op in samenwerking met de CEN en fabrikanten van hef- en hijsmiddelen.

Het totale pakket

Het onderhoudspakket omvat de (her)keuring, inspectie en periodiek onderhoud van (elektrische) kettingtakels. Controles, slijtagemetingen, afstellen, schoonmaken en smeren: deze en andere werkzaamheden worden volgens de uitgebreide checklist uitgevoerd, gerapporteerd en opgeslagen in een database.

Met het Neo bent u verzekerd van deskundig onderhoud van uw kettingtakels tegen scherpe tarieven!