07/04/13

Video support structure

Voor het CHIO evenement op de Rotterdamsche Manege, ontwierp Neo een 'Videoscreen support structure' voor de plaatsing van een groot en zwaar LED videoscherm (7,7 x 4,8 m, gewicht c.a. 4000 kg). Deze vrijstaande 'support structure' werd geconstrueerd van zware stalen trussliggers.

Omdat er publiek onder het scherm kon doorlopen werden er extra hoge veiligheidsfactoren gehanteerd. De veiligheid van de constructie werd, zoals gebruikelijk, volledig doorgerekend en gepresenteerd in een leesbaar technisch rapport. Alle berekeningen werden verzorgd door de technische afdeling van Neo.

Natuurlijk voorzag Neo de constructie meteen van de benodigde rigging voor het LED videoscherm. De videoleverancier kreeg op deze manier een 'turn key' oplossing aangeboden.

Veiligheidsrapportage 'Videoscreen support structure'

07/04/13

Productie CHIO

Van 19 tot en met 23 juni vond in Rotterdam de 65-ste editie Concours Hippique International Officiel (CHIO) plaats. Neo was bij dit evenement verantwoordelijk voor de gehele technische productie. In een goede samenwerking met producent hansheesterbeek.com werd zorggedragen voor planning, tekenwerk, project- en site-management.

Neo was op locatie het vaste aanspreekpunt voor de alle technische aspecten. De bouw van tenten, tribunes en podia, de aanleg van (tijdelijke-) weg-, water- elektra- en data-infrastructuur en de bescherming van mens en milieu werden door de vakkundige site-managers van Neo gecoördineerd.

De back-office in A'dam verzorgde gedurende de gehele productie, met behulp van cloud-computing, voor up-to-date teken- en rekenwerk.

 

02/05/13

Vrienden van Amstel Live 2013

18 t/m 27 januari 2013 presenteerde de Vrienden van Amstel Live! de 15e editie van de succesvolle concertreeks, wederom georganiseerd in Ahoy te Rotterdam. De in totaal 100.000 beschikbare kaarten waren in record tijd uitverkocht voor deze jubileumeditie, waarvoor kosten nog moeite werden gespaard om er wederom een wervelende show van te maken. Crème de la crème van de vaderlandse popscene, van Nielson tot Rowwen Hèze en van Rob de Nijs tot Gers Pardoel, gaf acte de présence in het adembenemende decor voorzien van allerlei hightech verassingen, zoals een videowand van 6 x 6 meter die uit de podiumvloer te voorschijn kantelde en een bierketel met een diameter van 12 meter, gemonteerd op een roterend platform.

Neo was, in opdracht van en in samenwerking met Interstage, verantwoordelijk voor de podiumgerelateerde beweegtechniek in de vorm van een custom LED kantelconstructie, een rond draaiplatform met een diameter van 12 meter en diverse Stage Lift constructies op basis van de speciaal ontwikkelde nieuwe Neo Starwinch.

05/21/13

Eco-Marathon 2013

Van woensdag 15 mei tot en met zondag 19 mei vormde het Rotterdamse AHOY het decor voor de 2e europese editie van de Shell Eco-marathon. Dit evenement, met edities in Amerika en Azie, heeft als insteek om wereldwijd teams van studenten uit te dagen om ultra-efficiente voertuigen te ontwerpen, bouwen en testen en de winnaar is het team dat het verste komt met verbruik van 1 liter brandstof of 1 kWh stroom. Het uiteindelijke doel is om jonge ingenieurs te inspireren om de grenzen op te zoeken van brandstof efficientie.

De ANWB (www.anwb.nl) heeft de Shell Eco-marathon opgenomen in de Elektrische Tour 2013. Mensen kunnen op allerlei evenementen in het hele land proefrijden in verschillende types elektrische auto’s en op die manier kennis maken met de laatste mogelijkheden en het aanbod op dit gebied.

Neo was wederom verantwoordelijke voor het technische ontwerp en de 3realisatie van de in het oog springende stand van 25 meter lang en 6 meter hoog die fungeerde als start- en eindpunt van de proefritten en van waaruit de voertuigen benaderd konden worden door het publiek.

02/05/13

Bottle Wall

In het kader van de introductie van de nieuwe groene fles die samenvalt met het 140-jarig bestaan van het oerhollandse merk Heineken is een interactieve licht installatie geplaatst tegen de buitengevel van het gebouw van Heineken Experience aan de Stadhouderskade te Amsterdam. De installatie is onderdeel van het Amsterdam Light Festival en bestaat uit 5000 van de nieuwe flesjes met in iedere fles een LED lampje die op die manier samen een wand vormen waarop fans van het merk via Facebook hun berichten kunnen delen.

De ingebruikname van de installatie werd bijgewoond door een uitgelezen delegatie binnen- en buitenlandse pers die vooraf werd verzameld in een afgesloten ruimte aan de overzijde van de gracht. Na een introducerend woord van Mark van Iterson, Manager Global Heineken Design & Concept, schoven 2 wanden van de afgesloten ruimte volautomatisch uit het zichtsveld, waarmee een panoramisch uitzicht ontstond op het kunstwerk.

Neo verzorgde het technisch ontwerp en de realisatie van de beweegtechniek.

02/05/13

Junior Eurovisie Songfestival

Op 1 december vond in de Heineken Music Hall te Amsterdam de internationale finale van het Junior Eurovisie Songfestival 2012 plaats.

Deze spectaculaire show werd gepresenteerd door Kim Lian van der Meij en Ewout Genemans en werd live uitgezonden in alle deelnemende landen.

Neo verzorgde een liftinstallatie die werd ingebouwd in het podium en op die manier een bijzondere opkomst vormde voor de deelnemers.

10/30/13

Hyundai i10

In de theaterhangaar op een winderige landingsbaan van het vliegveld Valkenburg werd de nieuwe Hyundai i10 onthuld voor de Nederlandse dealers. In opdracht van Focus zorgde Neo bij de onthulling voor een speciaal effect. De Hyundai kwam vanuit het podium omhoog. 

Voor de lift werd gebruik gemaakt van een schaarlift met een door Neo ontwikkelde Carspension, een minimale ondersteuningsconstructie speciaal voor auto's.

Al met al een verheffende onthulling voor de nieuwe Hyundai dus.

Lift met Carspension