08/10/12

stRINGs

Neo leverde recentelijk de hijstechniek voor de act stRINGs

stRINGs is een theatrale combinatie van luchtacrobatiek in de aerial ring en virtuoos gitaarspel.

Door gebruik van speciaal BGV-C1 gecertificeerd hijsmateriaal van Neo is het mogelijk om tijdens de act, veilig en verantwoord, hijsbewegingen met de artiesten uit te voeren.

07/25/12

Extrema

In juli vond het Extrema Outdoor festival weer plaats. Het devies dit jaar "Meer show en entertainment." Op het strand bij Aquabest stond het hoofdpodium voor de vele dj's en live acts.

Neo verzorgde in samenwerking met Van Ham tenten en podia BV een viertal fly-towers. Door gebruik van een uniek stalen trusssysteem konden zelfs de zwaarste geluidsystemen zonder probleem gevlogen worden in de 16 meter hoge torens.

Daarnaast leverde en installeerde Neo een speciale hydraulische lift om de backline van de artiesten te verplaatsen van de waterlijn naar een podiumhoogte van zo'n 3 meter.

06/26/12

Mission Olympic

In Juni vond de spectaculaire 10e editie van 'Mission Olympic the school final' plaats. 5000 finalisten reisden af naar het olympisch stadion om gedurende een dag vol sport, show en entertainment te strijden voor het nationale scholen kampioenschap.

Voor de 10e editie werd groots uitgepakt met een opening door Prins Willem Alexander. Ook Neo pakte uit en zorgde voor twee bewegende LED-schermen van zo'n 5 x 5 m en 2 ton gewicht. De schijnbaar moeiteloze bewegingen van de schermen gaven de show een extra dynamiek die past bij een lustrum editie!

  • Led scherm in Olympisch Stadion
  • Het GRS2500 railsysteem van Neo

05/21/12

ECO-Marathon

Van woensdag 16 mei tot en met zaterdag 19 mei vormde het Rotterdamse AHOY het decor voor de europese editie van Shell Eco-marathon. Dit evenement, met edities in Amerika en Azie, heeft als insteek om wereldwijd teams van studenten uit te dagen om ultra-efficiente voertuigen te ontwerpen, bouwen en testen en de winnaar is het team dat het verste komt met verbruik van 1 liter brandstof of 1 kWh stroom. Het uiteindelijke doel is om jonge ingenieurs te inspireren om de grenzen op te zoeken van brandstof efficientie.

De ANWB (www.anwb.nl) heeft de Shell Eco-marathon opgenomen in de Elektrische Tour 2012. Mensen kunnen op allerlei evenementen in het hele land proefrijden in verschillende types elektrische auto’s en op die manier kennis maken met de laatste mogelijkheden en het aanbod op dit gebied.

Neo was verantwoordelijke voor het technische ontwerp en realisatie van de in het oog springende stand van 25 meter lang en 6 meter hoog die fungeerde als start- en eindpunt van de proefritten en van waaruit de voertuigen benaderd konden worden door het publiek.

02/14/12

Vrienden van Amstel Live! 2012

Van 20 tot en met 28 januari vond in Ahoy in Rotterdam voor de 14e keer het Vrienden van Amstel Live muziekspektakel plaats. Met 8 uitverkochte shows overtrof het evenement zichzelf opnieuw en ook op gebied van (show)techniek was alles uit de kast gehaald om de crème de la crème van de vaderlandse popmuziek te begeleiden.

Neo leverde in samenwerking met podiumbouwer Interstage diverse hefplateaus, waaronder een platform voor het aan- en afvoeren van instrumenten tijdens de show en een in het podium ingebouwde hefinstallatie die diende als opkomst voor de spectaculaire openingsact van danser Timor Steffens, die met behulp van 3D videomapping en LED lichtpakken zijn reputatie van artiest van wereldformaat waar maakte.

Sfeerbeelden, een videocompilatie en toegangskaarten voor de 15e jubileumeditie van 2013 zijn beschikbaar via www.vriendenvanamstel.nl

02/07/12

LINC 2012

Van 25 tot en met 28 januari vond in Leipzig (D) het Leipzig Interventional Course (LINC) 2012 plaats. Dit medische congres werd voor het eerst gehouden in de nieuwe, ruime omgeving van de Leipziger Messe.

Eén van de eyecatchers was een live discussieforum in een ronde opstelling, waarbij het publiek plaats nam rond een langzaam draaiend podium met daarop de medische specialisten, wat zorgde voor een levendige,  gevarieerde en stimulerende discussieomgeving.

Neo was verantwoordelijk voor de realisatie van het draaiende podium. Bijzondere uitdaging hierbij was om de uitgebreide bekabeling van onder andere de diverse HD videosystemen (3 camera’s, monitoren, data, voeding, etc.) mee te laten lopen met het continu bewegende  podium, wat naar grote tevredenheid is gerealiseerd door gebruik te maken van de allerlaatste ontwikkelingen op het gebied van kabelgeleidingsystemen. 

01/02/12

Upside Down

 

In januari zal op het spuiplein in Den Haag het nieuwe interactieve lichtkunstwerk 'Upside Down' van stichting COLOKO te zien zijn.

Neo ondersteunde het COLOKO-team met advies over het ontwerp van de lichtarmaturen. Ook ontwierp en installeerde Neo de riggingsupportconstructies voor de armaturen.

De vorderingen en verdere informatie over dit  -state of the art- project zijn te vinden op de website van stichting COLOKO.