Over Neo

Neo Event Engineering is de specialist op het gebied van bewegingstechnologie voor de evenementenbranche in de breedste zin van het woord.

Met een kernteam met een academische achtergrond en een internationale ervaring van decennia in de entertainmentindustrie is Neo de ideale partner die op kennis gebaseerde oplossingen ontwerpt, voorbereid en realiseert voor de grootste uitdagingen op het gebied van rigging en constructies.

Of het nu gaat om een  indrukwekkende brugconstructie voor festivalpubliek over de dubbele rij- en trambaan van het Spui in Den Haag, een computer gestuurd beweegbaar podium of een geautomatiseerde en draadloos bediende hijsinstallatie voor klassieke kroonluchters in een eeuwenoude kerk, Neo tekent er voor.

 

De jarenlange ervaring van Neo loopt van podium- en  decorconstructies via rigging naar de in-house ontwikkeling van beweegtechniek-systemen (Neo e-Motion Technology ®) voor bijvoorbeeld het op snelheid en positie gestuurd open- en dichtschuiven van grote LED-schermen, het ‘vliegen’ van mensen of het verrijden van complete podiumconstructies.

Daarnaast loopt Neo voorop in de branche als het gaat om veiligheid en bedrijfscertificeringen zoals VCA** en ISO 9001:2008 en heeft zij haar eigen keurmeesters in dienst voor keuring en onderhoud van hef- en hijsmiddelen en persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM’s).